×

Meld je aan voor updates van Mr. & Ms. T!

Je moet nú beginnen, anders ben je te laat

Een interview met Stef Arentsen over de samenwerking tussen Prinzen en Tech Tok

Bij Tech Tok doen we er alles aan om jonge kinderen enthousiast te maken voor een technisch beroep. Van een interactief platform, tot bedrijfsbezoeken en deelname aan grote events. Sinds kort kun je ook vriend worden van Mr. & Ms. T. Prinzen B.V. uit Aalten was een van de eerste bedrijven die zich aansloot. We vroegen Stef Arentsen naar zijn motivatie.

Kennismaking met Mr. & Ms. T

“Ik zag Mr. & Ms. T voor het eerst bij Kramp,” begint Stef te vertellen. “Dat was in dezelfde periode waarin we bij Prinzen druk bezig waren met een bedrijfsbezoek voor VNO-NCW. Om dat bedrijfsbezoek wat levendiger te maken, wilde ik heel graag dat de mascottes van Tech Tok ook bij ons langs zouden komen. Zo ging het balletje rollen. Dat is nu ongeveer een jaar geleden.”

Vriend worden van Tech Tok

Er was vaker contact tussen Stef en de initiatiefnemers van Tech Tok. Hij hoefde dan ook niet lang na te denken toen we hem vroegen of hij een van onze eerste vrienden wilde worden. “Er zijn natuurlijk veel initiatieven op dit gebied, dat hoeven we niet onder stoelen of banken te steken,” legt de relatiebeheerder en stagecoördinator uit. “Maar de andere initiatieven haken pas aan op een later moment. Wanneer de studiekiezer al veel verder in het proces zit. Het mooie van Tech Tok is de vroege benadering. Het liefst nog wanneer ze op de basisschool zitten, zodat we ze al van jongs af aan betrekken!”

We doen het samen

Met zulke mooie samenwerkingen, kunnen wij ons platform blijven voorzien van interessante content. “Voor het online platform van Tech Tok hebben we een video laten maken. Daarin laten we zien wat we bij Prinzen allemaal doen en kunnen. Omdat we zochten naar een praktische insteek, hebben we veel weetjes verwerkt. Hoeveel eieren er in Nederland in omloop zijn bijvoorbeeld. Of hoeveel vrachtwagens er rondrijden met daarin onze machines.” 

Onze Achterhoekse handen ineenslaan

“Als technische bedrijven in de Achterhoek moeten we onze handen ineenslaan. De Techniekdag is een mooi voorbeeld. We zijn dan zo met 80 bedrijven en wel 5.000 jonge bezoekers. Dan laten we echt zien, er te zijn. En welke mogelijkheden we allemaal te bieden hebben!” Enthousiast vervolgt hij zijn verhaal: “Hoe gaaf is het, dat kids die daar aanwezig waren, later op Tech Tok ook daadwerkelijk binnen kunnen kijken. Met die interactieve video’s of door bedrijfsbezoeken bijvoorbeeld.”

Mis deze kans niet

We zijn het uiteraard helemaal met Stef eens en vinden het te gek dat hij de toegevoegde waarde van Tech Tok doorziet. Net als wij, vindt ook hij dat we niet vroeg genoeg kunnen beginnen. “Het is heel simpel. Als je niet nú begint met investeren in de toekomst, in de jeugd, dan ga je het niet redden. En misschien ben je nu zelfs al te laat. Als bedrijf is het super belangrijk om te laten zien wat de mogelijkheden zijn. Om te enthousiasmeren, een duidelijk en positief toekomstperspectief te geven. Alleen dán zullen toekomstige professionals voor je kiezen. 

Word ook vriend van Tech Tok!

Kan jij na het enthousiaste verhaal van Stef niet wachten om je ook aan te sluiten bij Tech Tok? Werk je bij een gaaf, Achterhoeks techniekbedrijf en hebben we nog niet eerder contact gehad? Of wil je eerst nog even nader kennismaken? Dat kan allemaal!  

Mis deze kans niet en word nu vriend van Tech Tok! >>