“Een leuke middag waarin ik zelf mocht lassen!”

Luke uit groep 7 van het Bargerpaske in Winterswijk was één van de deelnemers aan de Metal Skills Kids workshop. “Van mijn school waren er ook veel andere leerlingen. De dag erna hebben we naar school allemaal de hoodie aangedaan die we hebben gekregen.” 

 Dat Luke (11) interesse heeft in techniek was voor zijn ouders al duidelijk. “Regelmatig timmert Luke planken aan elkaar.” Daarmee was de keuze om zich op te geven samen met een aantal klasgenoten gemakkelijk gemaakt. 

“Tijdens de workshop hebben we een marshmallow oven en een dino gemaakt! Echt leuk!” Tijdens de workshop heeft Luke, de onderdelen bij elkaar gezocht en met hulp in elkaar gelast. “We kregen een soort overall aan, schoenen met stalen neuzen en een lashelm. Toen we daarna aan de slag gingen mochten we zelf het lasapparaat vasthouden.”

Op de vraag of Luke later ook in de techniek wil gaan werken is hij duidelijk: “Ik wil profvoetballer worden!” Wel gebruikt hij de zelfgemaakte marshmallow oven heel veel, een mooi aandenken aan de leuke workshop. 

Bekijk ook ons interactieve platform >>